var mydate=new Date() var year=mydate.getYear() if (year < 1000) year+=1900 var day=mydate.getDay() var month=mydate.getMonth() var daym=mydate.getDate() if (daym<10) daym="0"+daym var dayarray=new Array("Zondag","Maandag","Dinsdag","Woensdag","Donderdag","Vrijdag","Zaterdag") var montharray=new Array("Januari","Februari","Maart","April","Mei","Juni","Juli","Augustus","September","Oktober","November","December") document.write("
"+dayarray[day]+"
"+daym+" "+montharray[month]+", "+year+"
")
Stacks Image 26
Stacks Image 27
Kookje Sprookje is een originele en creatieve vertelkookshop van Christina Van Geel: een leuke combinatie van verteltheater en een kookworkshop, opgesmukt met veel liedjes en muziek, voor kleine koksmutsen tot 8 jaar. De vertelkookshop wordt smakelijk gespeeld en geleid door de kookfee Kookje of Sprookje.

Een vertelkookshop Kookje Sprookje is gemakkelijk en snel te realiseren. Wij zorgen voor alles : keukengerief, schorten, stoelen, tafels, knusse kussens voor het vertelgedeelte, leuke koksmutsen voor de kinderen, het hele decor en de aankleding van de vertelkookshop.Kookje Sprookje is kleurrijk, speels en creatief. Een literaire en culinaire belevenis op kindermaat!
Stacks Image 28
Stacks Image 29
De vertelkookshop Kookje Sprookje richt zich met opzet tot jonge kinderen (3 tot 8 jaar) omdat er net voor die doelgroep relatief weinig aanbod is. Vooral op gebied van koken/eten.  Je vindt massa’s boeken en projecten over koken voor oudere kinderen. Kooksprookjes is in die zin uniek omdat wij nu net de kleuters en de jonge kinderen willen bereiken.  
EN, de kinderen bereiden alles zélf.  De gerechten zijn zodanig uitgewerkt dat de kinderen zelf aan de slag kunnen, met een minimum aan begeleiding.  Er worden geen gevaarlijke voorwerpen gebruikt, geen oven of fornuis.  De kleuters maken bijna helemaal alleen en zelfstandig hun eigen gerecht, en dat vinden ze erg fijn!
Stacks Image 278
...Een vertelkookshop duurt 1 uur. Net voldoende voor de concentratie van de kleuters...
Stacks Image 30
Stacks Image 31
Eén vertelkookshop Kookje Sprookje duurt een uur en bestaat uit een stuk verteltheater opgesmukt met liedjes en versjes, een speels educatief gedeelte waarin we kennis maken met de ingrediënten van het gerechtje, en het kook-gedeelte. Als het gerecht klaar is, mogen de kleuters het opsmullen of meenemen.
Stacks Image 32

Per sessie Kookje Sprookje kunnen 15 kinderen deelnemen aan de kookworkshop. Het stuk verteltheater is voor iedereen die wil toegankelijk, ook ouders, grootouders en grote broers en/of zussen zijn zeer welkom! Per namiddag kunnen we een aantal sessies bundelen. Na 1 uur en de nodige opruim-tijd kan er dus een nieuwe groep van +- 15 kleuters aanschuiven!
Stacks Image 33
Dus een voor- of namiddag Kookje Sprookje, dat is:

- een aantal aparte sessies van telkens 1 uur (3 of minder).
-12 tot 15 kleuters per sessie
-Een vijftigtal kleuters per namiddag.
Wij zorgen voor alles!


De ingrediënten, bordjes, keukengerei, schorten, koksmutsen, zelfs stoeltjes en tafeltjes brengen we mee.
Stacks Image 34
Stacks Image 35
We kunnen hier natuurlijk geen uitvoerig overzicht geven van al onze recepten en ideeën. Maar dìt kunnen we alvast wél verklappen : tussen onze gerechten zitten lunchideetjes (vb een Bootje Broodje met zalm en garnaaltjes), vieruurtjes (met fruit/kaas/marsepein/chocolade/...), verse fruitdrankjes, dessertjes, salades,...  De gerechten zijn àltijd creatief (er is voor de kinderen wat ‘knutselwerk’ aan), lekker en gezond.
Stacks Image 36
Wat we klaarmaken kunnen we laten bepalen door een speciale gelegenheid (zitten we bijvoorbeeld op de chocolademarkt in Brugge, dan maken we uiteraard een recept met chocolade). Of U, de organisator, kan zelf mee bepalen wat het wordt : gaat u voor een broodje zalm, of misschien toch liever voor een ‘toverpaddestoel’ met kaas of fruit...? Lunch, salade, dessert of drank, geef gerust uw voorkeuren door.
Stacks Image 39
Bel of mail :
+32 474 62 73 03
christina@kooksprookjes.be
Hebt u al afspraken gemaakt, dan kan u via onderstaande link uw boeking in orde brengen :

Boeking
Stacks Image 37
Stacks Image 38

Een vertelkookshop Kookje Sprookje is àltijd een goed idee! Maar concrete aanleidingen kunnen bijvoorbeeld zijn De Week van de Smaak, een buurtfeest, de grabbelpas, een beurs of markt (de Chocolademarkt, de Kerstmarkt), een zomers event (vb Klinkers for kids in het Astridpark in Brugge), een literair gebeuren (vb Zuiderzinnen in Antwerpen),

...
Een vertelkookshop Kookje Sprookje is snel en efficiënt te realiseren, en garandeert een hele namiddag lees- en smulplezier!