Stacks Image 5
Stacks Image 6
Voor de meeste Vlamingen is het een hobby, maar voor vele kleine kinderen is eten vooral een uitdaging, en soms zelfs een dagelijkse strijd. Via de Kooksprookjes kunnen kleuters een andere, speelse en creatieve band ontwikkelen met eten en koken. Eten is fun. Eten klaarmaken dubbele fun!
Stacks Image 7

Met de kooksprookjes spreken we de kinderen zélf aan. Het is een project op hun maat, en op hun niveau.

Stacks Image 8
Stacks Image 9

De meeste kookboeken voor kleuters richten zich tot de ouders. Ze staan vol met tips en recepten voor lekker en gezond koken voor peuters en kleuters. Maar heel weinig kookboeken richten zich tot de kleuters zélf. En toch speelt voeding zo’n grote rol in het leven van een kleuter. Eten is leuk of saai, een ontdekkingsreis of een marteling, lekker of vies. In elk geval, kinderen zijn er mee bézig.

Stacks Image 10
...Natuurlijk eten alle kinderen graag wafels en pannenkoeken en ijs en chocolade. En vaak vinden ze gezonde dingen saai en vies en helemaal niet leuk...
Met een broodje, een plakje zalm en een blaadje sla maak je een prachtig bootje en beleef je woeste avonturen op zee! En een neurotische cactuskomkommer, volgeprikt met druiven, kaas en olijfjes, wordt een heerlijk hapje.
Maar natuurlijk willen we ook niet heiliger zijn dan de paus.
Wanneer Warre Wortel stapelverliefd wordt op Ella de Erwt, maakt ie voor haar dan ook een prachtige ketting van zoete roze marsepein! Moet ook kunnen.
Stacks Image 11
Voor de kleuters wil Kooksprookjes vooral entertainend zijn. De verhalen en de karakters zijn aangepast aan hun niveau en leefwereld. Leuk is dat ze al doende ook wat leren. Ze ontdekken bijvoorbeeld nieuwe smaken, en de herkomst van verschillende producten. Zowel het boek als de workshop worden doorspekt met leuke weetjes over al wat lekker is!
Stacks Image 12
Stacks Image 13
Met de recepten van ‘Kooksprookjes’ kunnen ze naar hartelust knutselen, boetseren en kleuren.
Een klomp marsepein kneden tot een huisje, een lachend gezichtje tekenen met een chocovinger, of plakjes worst verknippen tot een treintje.
Handjes vuil maken mag, mòet zelfs! En geen paniek, al dat lekkers wordt niet verspild, want op het einde van de rit mogen de culinaire kunstenaartjes hun keukenkunst opsmullen!